Banger (NEIPA)

Banger (NEIPA)

Denne ble veldig populær under gårsdagens Østfoldmesterskap i Hjemmebrygging 🙂 Den vant 2.plass hos proffdommerene og 4.plass som publikumsfavoritt. Jeg hadde ikke forventet å vinne noe som helt, så det var jævlig moro at den ble så godt mottatt! 🙂

Her er oppskriften på 40 liter Banger New England IPA:

-10kg Golden Promise (74.1%)
-2.5kg Flaket Hvete (18.5%)
-1kg Dextrose/Sukker (7.4%) (tilsettes de siste 10min av koking)

Jeg brukte også risskall for å forhindre utskyllingsproblemer, eller såkalt «stuck mash».

 

 

Jeg justerte vannet til 150ppm på klorid (Cl) og 192ppm på Sulfat (SO4). Det tilsvarer 0,3g pr liter med klorid (CaCl2), 0.3g pr liter med sulfat (CaSO4) og 0.1g pr liter med magnesiumsulfat. Dette gjelder både meske- og skyllevann. Jeg justerte pH til 5.2 med melkesyre. Det tilsvarer 0.375ml pr liter med melkesyre (80%) i meskevannet.

 

Mesk på 66°C i 60 min og 78°C i 5 min.

Kok i 75min.

Humle/tilsetninger:

-25g Columbus (75min)
-2ts Gjærnæring (10min)
-50g Azacca (5min)
-50g Mosaic (5min)
-50g Citra (5min)
-50g Simcoe (0min/30min steep på 80°C)
-205g Mosaic (0min/30min steep på 80°C)
-205g Citra (0min/30min steep på 80°C)

Kjøl ned til 20’ish grader etter steep.

Tapp over i gjæringskar igjennom en sil for å tilføre mer oksygen, samt forhindre humlerester i å bli med over i gjæringskaret.

-2 bokser A38 Juice (Imperial Yeast)

Gjæres på 19°C i 3 dager, 20°C i 4 dager og 21°C i 7 dager.

Tørrhumling:

DAG 4:
-50g Citra
-50g Mosaic
-50g Azacca

DAG 11:
-50g Simcoe
-200g Citra
-200g Mosaic

Vær OBS på oksidering!!!

Cold crash i 2-3 dager før du tapper over til keg. Husk å purge keggen med co2 før du tapper over, samt dytte ut resterende o2 etter lokket er på. Karboner med 1.5bar i en uke (kjøleskapstemperatur).

Ironisk nok, så var jeg ikke helt fornøyd med denne. Gjæringen stoppet opp litt for tidlig (1.015), slik at den ble hakket for søt og skjulte humlepreget litt mer enn jeg ønsket. Hadde ikke tid å fikse «problemet» siden jeg skulle til USA, så får prøve igjen senere.

Takk for støtten og stemmene under ØM, folkens! Skål!

 

— — — — — —

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ FACEBOOK

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ INSTAGRAM

 

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of