Julebrus

Julebrus

Jeg har lenge hatt lyst til å lage egen brus, så det var på tide å gjøre noe med det. Etter å ha saumfart internett etter inspirasjon, så valgte jeg å gå for noe lignende som TuneBrygget har laget (se innlegget hans HER).

 

OPPSKRIFT TIL 15 LITER JULEBRUS

-2.0kg Bringebær (Ferskfryste fra Rema)
-0.4kg Bærblanding (Ferskfryste fra Rema)
-60g Revet Ingefær
-1.1dl Sitronsaft
-1.1kg Sukker

 

Jeg brukte en 25 liters kjele som jeg tredde en meskepose på. Fyll opp med 7.5 liter vann og kok opp. Når vannet begynner å koke, tilsett bærene og revet ingefær.

 

La dette koke i ca 20 minutter.

 

Etter 20 minutter, strø sukkeret oppi kjelen og rør dette godt inn. Tilsett sitronsaften og la det koke i noen minutter til.

 

 

Når koken er ferdig, dra kjelen av plata og tilsett 7.5 liter kaldt vann.

 

Løft opp meskeposen og la det renne godt ifra seg.

 

Etter at mesteparten av vannet hadde fått rent av seg, så satte jeg meskeposen oppi et dørslag over en stor mugge og klemte ut resterende saft fra bærene. Jeg brukte en grytevott med en brødpose over for å forhindre og brenne meg, samt grise til votten (min kjære Ølbryggefrue er stolt…haha).

 

Tøm resterende saft oppi kjelen og la det kjøle seg ned. Jeg satte kjelen i et vannbad mens jeg klargjorde keggen.

 

 

For å forhindre søl ved overføring til keg, så tømte jeg saften over i et desinfisert gjæringskar (med kran) igjennom en desinfisert sil (det er viktig å holde samme renslighet som ølbrygging ved bruslaging).

 

Overfør saften til keg og sett den til ønsket karbonering.

 

Smaken av saften var helt NYDELIG! Gleder meg skikkelig til å teste den iskaldt med karbonering! Jeg skal selvfølgelig bokse alt av julebrusen slik at jeg kan dele det med venner og familie 🙂 Tror det kommer til å bli mer bruslaging i fremtiden!

 

MEN….her kommer en liten bonus for de voksne! Når jeg først prøver meg på brus, så må jeg jo lage rusbrus også :p Noe av julebrusen vil bli bokset med Bacardi Razz. Hjemmelaget bringebærbrus med bringebær-rom må da bli en suksess! Og slik lager man JULERUS! Kanskje en ide til flere av dere ølbryggere som har en bedre halvdel som ikke drikker øl 😉

GOD JUL!

 

— — — — — —

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ FACEBOOK

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ INSTAGRAM

 

 

 

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Westum HjemmebryggeriMartinMonica sørli Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
trackback

[…] Ølbrygger´n har lenge snakket om å lage egen brus, og nå før jul fant vi ut at tiden var kommet for å prøve hjemmelaget julebrus! Oppskriften finner du på WestumHjemmebryggeri.no […]

Monica sørli
Guest
Monica sørli

Spennende😀 spørsmål. Hvor mye karbonerte du med? Fat? Evt flasker? Og hvor mye bacardi Razz PR liter? Tenker å flaske både julebrusen og julerusen😂 takke for svar👍