Chango (Citra Pale Ale) – v1

-All I got is piss warm Chango.
-That’s my brand!

Har du sett filmen Desperado, så kjenner du kanskje igjen dette fra den første scenen.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YPZ_Itkzdrw]

Chango er et liksom-øl som brukes i flere Tarantino/Rodriguez-filmer. Noen flere eksempler på hvor man kan finne ølet er i From Dusk Till Dawn, Sin City og Machete Kills.

Jeg hadde lyst til å brygge en liten tribute til ølet. Noe som kommer frem i filmen Desperado er at Chango smaker som piss, så hvordan kunne jeg få frem det på en pen måte? Svaret ble citra-humle. Ved bruk av mye citra, så beskrives smaken som «kattepiss». Etter at jeg hadde smakt Reign in Citra fra Ego Brygghus, så var det ingen tvil om at dette var veien jeg ville gå. Jeg ville brygget ølet så lyst som mulig, slik at det skulle se ut om piss. Første gangen jeg brygget den, så brukte jeg Extra Pale Maris Otter, Hvetemalt og Flaket Mais (for «Mexicos skyld»). Den endte opp med å bli noe av det beste jeg noensinne hadde brygget. Forfriskende og med mye smak av citra.

For to dager siden så brygget jeg bacth 2 av denne. Eneste forandring jeg gjorde var at jeg brukte pilsnermalt i stede for Extra Pale Maris Otter. Hovedgrunnen var at de var utsolgt for det. Her er oppskriften på 50 liter med deilig Chango:

-10.00kg Pilsnermalt
-2.00kg Hvetemalt
-1.00kg Flaket Mais

Mesket i 75min på 63-66°c.
Kok i 90min. Jeg spedde også på med 5 liter vann under kok for å få ned OG litt.

-100g Citra (15min)
-2stk Whirlfloc-tabletter (10min)
-100g Citra (5min)
-100g Citra (0min)
-2 pakker US-05 Gjær.

Gjær i 2 uker på 20’ish grader.
Tørrhumles med 10g Citra pr liter øl 6-7 dager før flasking.
6g sukker pr liter øl til karbonering.

Vil du ha mest mulig utbytte av humlen, så IKKE bruk humlepose. Hvis du ikke coldcrasher ølet, så anbefaler jeg å feste en humlepose på enden av hevert-slangen når du skal stikke om før flasking.

 

Sist jeg brygget denne, så smakte den helt EPISK allerede etter 6 dager på flaske. Blir snadder å ha til sommer!

En ekstra stor takk til min kjære svoger som laget en Westum-variant av den orginale Chango logoen!

 

— — — — — —

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ FACEBOOK

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ INSTAGRAM

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas Sb
Andreas Sb
6 years ago

ble batch 2 like bra? Anbefales maris otter eller pilsnermalt?

Lysgård homebrew
Lysgård homebrew
6 years ago

Skal prøvest! Hvordan gjorde du det med å skylle mesken? 75ish grader på apparatet og samme på skyllevannet?

Ola Møller
Ola Møller
5 years ago

Spennende oppskrift som skal prøves ut.
Spørsmål, 10 gr Citra/liter kommet det i tillegg til 0 min? Dvs 250 gr på 25 liters batch?

Asgeir
Asgeir
3 years ago

Hei, hva ble OG på denne