Basher (West Coast IPA)

Hoisann, godtfolk! Long time no see.

De siste bryggene mine har vært noe lignende Killdozer med andre humetyper, så har ikke tatt meg bryet å skrive innlegg om de. MEN…..det var på tide at jeg prøvde meg på West Coast IPA igjen. Jeg har ikke brygget dette siden «nybegynnerstadiet» som brygger, så det var spennende å teste ut med vannjustering og kontrollert gjæringstemperatur.

Her er oppskiften på 40 liter Basher West Coast IPA:

-12kg 2-Row Palemalt (90.2%)
-0.3kg Carahell (2.3%)
-1kg Dextrose/sukker (7.5%) (tilsettes de siste 10min av koking)

Jeg justerte vannet til 41ppm på klorid og 247ppm på sulfat. Det tilsvarer 0,075g pr liter med klorid (CaCl2), 0.324g pr liter med sulfat (CaSO4) og 0.1g pr liter med magnesiumsulfat. Dette gjelder både meske- og skyllevann. Jeg justerte pH til 5.36 med melkesyre. Planen var å justere ned til 5.2, men hadde glemt å kjøpe mer melkesyre. Det tilsvarer 0.2ml pr liter med melkesyre (80%) i meskevannet.

Mesk på 64°C i 60 min og 78°C i 5 min.

Kok i 60min.

Humle/tilsetninger:

-60g Columbus (60min)
-60g Centennial (20min)
-60g Amarillo (20min)
-1 tablett Whirlfloc (15min)
-2ts Gjærnæring (15min)
-100g Amarillo (0min/20min steep på 80°C)
-100g Simcoe (0min/20min steep på 80°C)
-100g Centennial (0min/20min steep på 80°C).

Kjøl ned til 20’ish grader etter steep.


Tapp over i gjæringskar igjennom en sil for å tilføre mer oksygen, samt forhindre humlerester i å bli med over i gjæringskaret.

-4 pakker US-05

Gjæres på 19°C i 4 dager, 20°C i 3 dager og 21°C i 7 dager.

Tørrhumling:
-60g Simcoe (7 dager)
-140g Amarillo (7 dager)
-100g Centennial (7 dager)

Jeg har blitt skikkelig paranoid etter at forrige batch ble oksidert, så jeg koblet opp beergunen min og purget med co2 oppi gjæringskaret etter at jeg tilsatte tørrhumlingen.

Cold crash i 3 dager før du tapper over til keg. Husk å purge keggen med co2 før du tapper over, samt dytte ut resterende o2 etter lokket er på. Jeg karbonerte med 1.75bar i en uke (kjøleskapstemperatur).

OG: 1.068
FG: 1.010
ABV: 7.6%

Her er resultatet etter noen dager på keg:

Det ble en veldig lettdrikkelig IPA med lav bitterhet. Det er nok ikke en «typisk» West Coast, men den er forfriskende som F….! Vannjusteringen gjorde at den hadde en «crisp» smak der maltpreget er dempet og humlen dominerer smaken. Selv om jeg er fornøyd, så kommer jeg til å gjøre noen justeringer til neste gang jeg skal brygge den (alltid rom for forbedring). Kommer til å bruke mer bitterhumle, flytte 20min-humlen til 5min, tørrhumle de siste 3 dagene og bruke en litt mer spennende gjær (WLP007 eller noe). I skrivende stund så måtte jeg ta meg et glass for å se hvordan den var. Forfriskende og fruktig! Dette er en perfekt «leskedrikk» til sommeren. Skummelt lettdrikkelig til å være 7.6%, så BEWARE! 😉

Bilder tatt mens jeg skrev dette innlegget.

Den har blitt klar og fin, selv om dere «gelatin-folk» kanskje ikke er enig i det 😉

Dette er et av bryggene jeg stiller med på Østfoldmesterskapet, så hvis du er hypp på å smake så kom innom!

På gjensyn 🙂
Skål!

 

— — — — — —

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ FACEBOOK

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ INSTAGRAM

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments