Bigger Wave (Tropical Golden Ale)

En kompis av meg skal gifte seg og han spurte pent om jeg kunne hjelpe han med å lage et øl de kunne servere på bryllupet. Man kan jo ikke si nei til en «brother from another mother»! De var begge to glad i Big Wave fra Kona Brewing Company. Jeg hadde aldri smakt den før, så jeg måtte stikke innom nærmeste ølbutikk og plukke opp en for å teste. En veldig god og lettdrikkelig øl, men til å ha både Citra og Galaxy så synes jeg den var ganske tam i smak.

Etter litt Googling, så fant jeg oppskriften på den. Hvis jeg skal «klone» noe, så gjør jeg alltid en liten personlig vri på det. I dette tilfellet så valgte jeg å bytte ut palemalt med pilsnermalt, slik at den skulle bli litt mer «crispere» i smaken. Til karamellmalt, så brukte jeg carapils. I typisk Westum-ånd, så brukte jeg hakket mer aromahumle og flyttet alt av aromahumle til 0min/whirlpool/steep.

OPPSKRIFT 50 LITER:

-10kg Pilsnermalt
-1kg Carapils

Mesket i 60min på 66°C.
Kokes i 90min.

-20g Citra (60min)
-20g Galaxy (60min)
-80g Citra (0min/whirlpool/steep)
-80g Galaxy (0min/whirlpool/steep)

TIPS: Som nevnt i tidligere innlegg, så kjører jeg whirlpool med malingsblander på en drill. Dette gjør at humlen samler seg fint i midten og MYE mindre/ingenting blir med over i gjæringskar. Du får også et fint «speilegg» i kokekaret etter den type whirlpool (se bildet).

-2pakker M42 New World Strong Ale fra Mangrove Jack’s (kan også bruke S-04/WLP007)
Brewers Clarex (brukte dette for å glutenredusere ølet)

Gjæres i 2 uker på 20’ish grader.

Tørrhumling 7-5 dager før flasking:
-50g Citra
-50g Galaxy

6g sukker pr liter øl til karbonering.

OG: 1.047
FG: 1.006

Det ble en lang økt med flasking, men hva gjør man ikke for kompiser? 😉
Måtte smake litt på ølet under flasking. Deilig tropisk smak på den. Håper at brudeparet og gjestene kommer til å like dette brygget 🙂 Som en siste finish så blir flaskene prydet med etikett designet etter brudeparets ønske (ikke den som jeg har i denne posten).

 

— — — — — —

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ FACEBOOK

FØLG WESTUM HJEMMEBRYGGERI PÅ INSTAGRAM

 

 

 

4.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments